SØGES ERFAREN KORREKTURLÆSER
TIL TEKNISKE TEKSTER?

Har du brug for en korrekturlæser, der både sikrer et korrekt sprog og samtidig har den rette tekniske indsigt til at få oversat de tekniske ord og detaljer korrekt?

Så er du kommet til den rette, for jeg er en af de få oversættere og korrekturlæsere, der udelukkende beskæftiger mig med tekster om teknik. Derfor ved jeg blandt andet, hvornår det hedder ”montering” i stedet for ”installation”. Netop de detaljer, der understøtter, at I er specialister på feltet, og som gør, at kunderne bliver helt trygge ved at handle med jer.

For specialiserede virksomheder er korrekturlæsning vigtig af 3 grunde:

Det ved mine kunder godt. Derfor kan jeg fokusere på oversættelser fra engelsk til dansk og korrekturlæsning – udelukkende af tekster der handler om teknik.

Mine kunder er primært tekniske virksomheder eller oversættelsesbureauer, reklamebureauer, webbureauer og selvstændige tekstforfattere med kunder i den tekniske branche.

Ofte drejer opgaverne sig om markedsføringstekster som hjemmesidetekster, nyhedsbreve eller pressemeddelelser, hvor læseren ikke nødvendigvis har samme tekniske viden som afsenderen, eller de helt tunge, faglige tekster som brugsanvisninger og dokumentation, hvor læseren også har den fagtekniske baggrundsviden.

Susan Murphy Lamprecht

Virksomhedsejer

Flere former for professionel korrekturlæsning

Tilfredse kunder, der kommer tilbage, er fundamentet i min virksomhed. Derfor tilpasser jeg min arbejdsmetode efter dit behov.

Derfor kan du vælge mellem

klassisk korrekturlæsning

– hvor jeg retter konkrete fejl i sprog, stavning, grammatik og kommasætning.

tekstredigering

– hvor jeg udover at rette fejl også strammer sprog og indhold op, så du undgår unødige gentagelser eller upræcise formuleringer.

post editing

– hvor jeg retter fejl på danske tekster oversat fra engelsk via Google Translate. Det sikrer dig mod de klassiske fejl, der ofte opstår, når maskiner arbejder.

På den måde undgår du at betale for mere, end du har brug for, samtidig med at dine tekster forbliver specialiserede og professionelle og understøtter dit firmas troværdighed.

Fast procedure om korrekturlæsningsopgaver

For at sikre det gode samarbejde løser jeg typisk mine opgaver i den her række- følge:

1
Du sender mig den tekst, du gerne vil have korrekturlæst. Skriv gerne, hvornår du senest skal have den tilbage.
2

På baggrund af dit materiale udregner jeg en fast pris på opgaven samt leveringstid. Korrekturlæsningsopgaver varierer meget, og din garanti for ikke at betale for meget er netop, at jeg altid giver en individuel prisregnet ud fra tekstens sværhedsgrad og mængden af fejl. Den tilpasning kunne jeg ikke give dig, hvis jeg udelukkende regnede pris pr. ord.

3

Jeg går i gang med opgaven, når du har accepteret pris, leveringstid og forretningsbetingelser. Er teksten oversat fra engelsk, vil jeg også gerne have den originale tekst, så jeg kan krydstjekke sprog og kontekst. Har du en sprogmanual for hvilke ord, formuleringer og specifikke stavemåder I foretrækker i dit firma, sender du også den med.

4
Cirka en dag før jeg er færdig med din tekst, sender jeg dig en mail, så du kan nå at varsle grafiker, trykkeri eller andre, der skal arbejde videre med teksten.
5

Alle korrekturlæsninger leveres i et Word dokument, medmindre vi aftaler andet.

6

Når du har modtaget teksten med mine kommentarer og rettelser, er du velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål eller kommentarer. Har jeg ikke hørt fra dig i løbet af 8 dage, sender jeg dig en faktura på det aftalte beløb.

7

På forhåbentligt gensyn.

* Selv om det er i alles interesse, at opgaverne planlægges i god tid, ved vi jo alle, at der kan komme en ny version af teksten i sidste øjeblik. Derfor har jeg indrettet min arbejdsdag, så jeg også har mulighed for at løse mindre, akutte opgaver fra time til time, når det kniber. Ved øvrige opgaver er leveringstiden som regel under en uge, eller hvad vi aftaler.

Har du flere spørgsmål om korrekturlæsning?

Du er altid velkommen til at ringe til mig på 40 61 39 70 eller sende en mail, hvis du har konkrete spørgsmål til din opgave. Hvis du sender den tekst med, du gerne vil have korrekturlæst, sender jeg dig et tilbud på en pris på opgaven i løbet af få timer.

Vil du se et eksempel på, hvor mange fejl jeg finder i en tekst, er du velkommen til at sende mig maks. 10 linjer. Så læser jeg en kort korrektur for dig gratis.

Scroll to Top

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.